renovatie/restauratie wonen

Appartementen en winkels in voormalig gemeente-kantoor.
Ontwerp: De 2 Snoeken.

 

In de kantoren van het voormalige Gemeentehuis van Zaltbommel zijn appartementen voor starters gerealiseerd, uitgevoerd door bouwbedrijf Moonen.

 

 

 

 

 

 

appartementen met winkels te Waalwijk, achter gerestaureerde gevel, ontwerp: de 2 Snoeken

 

Wonen achter de gerestaureerde gevel van een voormalige schoenfabriek, in het hart van Waalwijk

Tussenwoning te Wassenaar
Ontwerp: adviesbureau DBR

 

 

 

 

 

Deze woning uit 1970 is uitgebreid met een dakkapel en uitbouw over de volle breedte. Alle kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++glas. De HR-combiketel is verplaatst naar een kast in de hal, centraal tussen badkamer en keuken. Beganegrondvloer is aan de onderzijde geisoleerd en voorzien van lage-temperatuur verwarming. Het dak en de gevels zijn intern geisoleerd. Het energieverbruik is teruggebracht naar ???? m3 gas en 3545 kWh per jaar, kosten ca €?? per maand.

Nu de tuin nog………..

 

Hoekwoning te ’s Den Bosch
Ontwerp: adviesbureau DBR

Deze 20-er jaren woning is geheel gerenoveerd, voorzien van een dakkapel en aanbouw en de garage is verplaatst, zodat de achtertuin op het oosten weer geheel vrijgekomen is. Intern is de woning geisoleerd en het zuiddak is deels voorzien van zonnepanelen (pv). Het gasverbruik is ( in 2015) teruggebracht naar ca 850m3 gas, voor verwarming van de woonkamer wordt ook nog ca 1 m3 hout per jaar verstookt De pv-panelen hebben dit jaar een opbrengst van 1300 kWh. Het electriciteitsverbruik is o.a. door de overstap naar ledverlichting gedaald naar 1150 kWh, dus naar schatting 250 kWh opbrengst.

Nu nog een balustrade………..

 

 

 

 

 

Uitbreiding woonhuis te Wageningen
Ontwerp: adviesbureau BDR

 

Woning van begin  jaren 70, met een thermische collector

Voorzien van aanbouw met groendak en houtkachel.

 

 

Energieverbruik:

1625 m3 gas en 1 a 2 m3 hout,  5146 kWh,  kosten ca €200 per maand (excl hout)