Advies

Op het gebied van het wonen kan ik adviseren, als het gaat over Duurzaamheid, Bouwen of Renoveren.

Duurzaamheid:

Een breed begrip, dat veel verder reikt dan de gebouwde omgeving alleen. Het is een manier van denken en leven. Of het nu gaat om het gebouw, meubels, kleren, voeding, de tuin of een vliegreis, bij ieder onderdeel in ons leven kunnen we proberen onze ‘voetafdruk’ zo klein mogelijk te houden, zodat wij het evenwicht op deze aarde zo min mogelijk verstoren.

Bouwen:

Bouwen is een mooi vak, maar doet wel een aanslag op het milieu om ons heen……………… Het vergt veel kennis, vakmanschap, een goede voorbereiding en een degelijke uitvoering om een gebouw te maken, dat op zijn minst een mensenleven lang mee gaat en juist bijdraagt aan een beter milieu.

Uw woning of gebouw moet voor uzelf een aangename en gezonde omgeving bieden om in te wonen, te werken of te verblijven. Uitgangspunten daarbij zijn voor mij:

  • gezonde en verantwoorde bouwmaterialen toepassen
  • energiezuinig bouwen, zo mogelijk zelfvoorzienend
  • gezonde lucht, stralingswarmte, juiste luchtvochtigheid, voldoende ventilatie

De opdrachtgever bepaalt uiteraard de mate waarin aan deze eisen zal worden voldaan.

Ik kan u adviseren bij het maken van de juiste keuzes, gebaseerd op jarenlange ervaring in de bouwpraktijk en mijn eigen leefwijze.

Waar in de projecten architectonische vraagstukken aan de orde zijn werk ik samen met Wakkerarchitecten.

Renoveren:

Soms heeft een gebouw al één of meerdere mensenlevens lang prima gefunctioneerd maar maar voldoet het niet meer aan de moderne eisen. Als de bouwkwaliteit goed was en het gebouw is het waard om behouden te blijven, dan kan er van tijd tot tijd worden gerenoveerd.

Ook hierin heb ik de nodige ervaring en bovengenoemde aspecten spelen dan uiteraard ook een rol. Ook bij de restauratie van monumenten wordt tegenwoordig steeds meer gelet op duurzaamheid.