Opbrengst pv-panelen

Mijn panelen leveren ieder jaar meer stroom op, dit jaar ongeveer 1300kWH. In het voorjaar heb ik een uit de kluiten gewassen conifeer laten toppen, zodat er nu in de ochtend ook geen schaduw meer op de panelen valt. Eerdere jaren had ik een opbrengst van 1150 tot 1200 kWh dus het scheelt toch weer bijna 10%.

In een eerder bericht gaf ik al aan dat ik mijn gloei- en spaarlampen heb vervangen door ledlampen, waardoor mijn verbruik dit jaar is gedaald naar ca 1100kWH, per saldo houd ik dus nog over. Door de salderingsregeling krijg ik hiervoor een kleine vergoeding terug, maar Greenchoice betaalt nog volgens de oude regeling gewoon het leveringstarief van ca €0,22 per kWh.

Het is fijn dat ik nog wat stroom overhoud, omdat ik nog het plan heb om in het oostdak een thermische collector te plaatsen voor douchewater. De naverwarming in de winter doe ik dan elctrisch.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *