Led lampen

Ik was al een tijd op zoek naar nieuwe dimbare ledlampen met hoge opbrengst en met de juiste stralingshoek en lichtkleur voor in de woonkamer.

Heel lang stond philips op eenzame hoogte kwa specificaties, maar ook kwa prijs. Helaas waren ze ook te groot kwa afmetingen om in de halogeenarmaturen te passen.

Sinds kort zijn de prijzen flink gezakt en ik heb nu spots besteld met een opbrengst van 600 lumen en een stralingshoek van 60 graden, die wel passen.

Ik baad nu ’s avonds in in zee van licht want de dimmer is nog niet binnen. Maar heel mooi rustig licht en ruim voldoende Lumen om de terugval de komende jaren te compenseren.

Van 6×50=300W terug naar 37W (ongedimd), samen met de noodzakelijke nieuwe dimmer een investering van €180, geeft bij 1400 branduren een besparing van minimaal €81 per jaar op stroomkosten. En de ledlamp gaat 14x langer mee dan een halogeen dus dat levert in de komende 25 jaren nog een extra besparing van € 60,- op, dus tel uit mijn winst.

Ik hoop/verwacht dat vanaf komend jaar mijn zonnepanelen door deze energiebesparing wel voldoende opleveren om mijn eigen verbruik te dekken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *