ADOMI

Vorige week heb ik het tekenpakket Adomi aangeschaft, om weer bouwkundig tekenwerk te kunnen doen. Het is wel een duur pakket, maar ik heb er al lang geleden mee leren werken (toen het nog Arkey heette) en het werkt veel fijner dan Autocad/Revit, dus in overstappen heb ik geen zin. Door deze aanschaf ben ik binnenkort weer in staat om zelf het tekenwerk te doen, zonder een beroep te moeten op de aloude tekentafel. En gelukkig zijn de uitwisselmogelijkheden tussen de tekenpakketten sterk verbeterd.

De komende vrije tijd ga ik besteden aan het studeren op de wijzigingen van de laatste jaren en een paar proefprojecten draaien.

Ik heb er geen bibliotheek bij gekocht, omdat ik de komende jaren vooral zal werken aan bestaande gebouwen en dan heb je van zo’n bibliotheek maar weinig voordeel, aangezien die vooral zijn gericht op de nieuwbouw van woningen. Door zelf een bibliotheek op te bouwen leer ik het programma ook beter kennen en gebruiken. En moet ik een keer snel productie draaien, kan ik het altijd nog aanschaffen. Maar ook dan zal een gedegen kennis van het programma van pas komen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *